2021-04-28 07:05Pressmeddelande

Guideboken till svemester i Skåne och Halland

Mycket talar för att vi går en ny “svemester”-sommar till mötes. I boken Bästa badutflykterna i Skåne och Halland ger resejournalisterna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén den kompletta guiden till mer än 40 av Sydsveriges semesterpärlor längs med Skåne- och Hallandskusten. Förutom bra badutflyktsmål får läsaren tips på var man hittar smarrig glass, vacker natur, roliga sevärdheter, immig öl och god mat.

— Vi ville med den här boken berätta om allt som hör badutflykter till, det är så mycket mer än ett svalkande dopp i det blå för att sedan torka i solen. Här har vi samlat mer än 40 tips på fina badutflykter i Halland och Skåne. Själva älskar vi att bada och att vara både i och nära vatten – på sommaren är badplatsen lite som vårt förlängda hem. Oavsett väder så är en dag med ett bad alltid en bra dag, och kan den krönas med något gott eller ett besök på en spännande plats blir det extra ljuvligt, säger Anna W Thorbjörnsson.

En bra badutflykt är mycket mer än själva doppet; det är också vackra badhotell med svindlande havsutsikt och trerätters, klirrande isbitar i glaset och nattsudd. Eller vandringar i naturreservat, små stugor och mysiga pensionat med grötfrukost och hemgjord marmelad. Det kan också vara vinprovning, gårdsbutiker och läckra räkmackor till lunch. Det är även vid badplatser som vi möter vännerna på picknick, kvällspromenerar eller morgondoppar oss, äter kanelbullar med jordgubbssaft och spelar strandvolleyboll i solnedgången med kall öl och grillad korv. 

Förutom förslag på bra utflyktsmål får läsaren många bra allmänna tips om kollektivtrafik, cykel- och vandringsleder och praktiska saker att tänka på om vad man bör ha med sig till badplatsen. Boken är helt enkelt fylld med tips för hela familjen, kompisgänget eller pensionärsvännerna som vill uppleva en oförglömlig semester i södra Sverige.

"Sandstranden i Ängelholm har plats för alla! Hela sex kilometer lång, bred och kantad med sanddyner är den ett förvånansvärt okänt sommarparadis. Du når stranden genom att promenera över en hög sandvall kantad av nyponbuskar. Sanden är mjuk och ljus med snäckskal, badet långgrunt. Varma sommarkvällar är det vanligt att lokalborna tar med en pizza och en kall öl ner på stranden för kvällspicknick."
— ur boken.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är resejournalister och författare och har gett ut över tio böcker tillsammans, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska Berlin, Tåg och mat i Italien och Magiska Bohuslän.


Boken släpps den 10 maj 2021. 

 


Om Polaris Fakta

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett renodlat fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. Våra böcker bjuder alltid på en god läs- eller lyssningsstund, men du kommer också att känna dig smartare efteråt. Roos & Tegnér har hjärtat i Malmö men ett ben i Köpenhamn hos våra ägare JP/Politikens Forlag och ett i Stockholm hos vårt systerförlag Polaris. De utgivningsområden som vi fokuserar är hem & trädgård, hobby, resor, hälsa, personlig utveckling och privatekonomi.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos