2020-05-14 05:45Pressmeddelande

Inredningsprofilen Ida Magntorn visar hur man inreder ett personligt och hållbart hem

Bokomslag: Ett hem med omtanke - hållbar och miljömedveten inredning Bokomslag: Ett hem med omtanke - hållbar och miljömedveten inredning

Vi intresserar oss för inredning och våra hem som aldrig förr, och samtidigt är de flesta av oss plågsamt medvetna om att vi lever över jordens tillgångar och vill gärna leva miljösmart. Men hur kan den som är intresserad av inredning och design förhålla sig till hållbarhet och miljötänk? 

Ida Magntorn är tillbaka med Ett hem med omtanke i nyutgåva, med uppdaterat innehåll och inredningstips för alla som vill leva miljövänligt utan att ge avkall på estetiken. I boken vänder och vrider Ida på de flesta aspekter som rör vårt hem och beskriver hur de hänger ihop och på vilket sätt de påverkar miljön. Med inspiration från olika intressanta hem ges konkreta och lätthanterliga tips där begreppet cirkulär ekonomi är en nyckel. Det kan handla om att återanvända sådant man redan har, eller lämna det vidare till någon annan. Att låta saker byta rum eller låta dem få ett helt nytt liv: en bordsduk kan bli ett överkast, ett lakan en gardin, eller låta en trave böcker bli ett sängbord. Saker som gör att man helt plötsligt ser sitt hem på ett nytt sätt utan att konsumera vare sig pengar eller naturens resurser. Skulle man ändå behöva köpa inredning ges tips på bra nätauktioner och vad man bör tänka på när man handlar på loppis.

– Med boken vill jag visa hur vi kan tänka klokare kring i stort sett allt som rör våra hem. Hur vi kan minska på slit och släng, minska vårt klimatavtryck och spara på vår värld till kommande generationer. Jag visar idéer från mitt eget hem, men även sådant som andra har delat med sig av – allt från återbruk och smarta loppisfynd till att göra buketter med närodlade blommor, städa på ett miljövänligt sätt och fixa ett mer energisnålt hem. Med listor och steg-för-steg-instruktioner visar jag till exempel hur man plastbantar, vilken belysning som är bäst och hur man väljer en miljösmart madrass. Smått och stort om vartannat alltså, säger Ida Magntorn.

"När du inreder ett helt nytt hem, eller när du bara får lust att göra om lite grann och kanske köpa något nytt – då gäller det att tänka efter. Kanske kan du pröva att möblera om med det du redan har, eller se om det finns saker som du kan göra om och fräscha upp? Göra något nytt av något gammalt. Och om du verkligen inte hittar det du behöver hemma, se om du kan köpa det second hand. Antingen fyndar du något att använda precis som det är eller hittar du en pryl som med lite pyssel går att förvandla till något annat."

– ur boken 

Ida Magntorn är skribent och fotograf. Hon har bland annat bloggat för Elle Decoration och Femina, och gör reportage för flera livsstilsmagasin. Av Erikshjälpen har hon blivit utsedd till Sveriges second hand-profil. Den här boken är en uppdaterad utgåva av originalboken som utkom 2017. Till Idas tidigare böcker hör Loppisboken, Från loppis till salong, Urban Vintage och Home Stories. 


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos