2020-01-08 06:30Pressmeddelande

Ny bok levererar handfasta tips på hur man kan vinna över stressen

Bokomslag: Ta makten över din stress Bokomslag: Ta makten över din stress

Stressrelaterad psykisk ohälsa är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivningar och drygt var sjätte svensk uppger att de känner sig stressade. Andreas Piirimets delar i sin bok Ta makten över din stress med sig av konkreta tips och strategier – för att läsaren ska kunna stressa ner och leva upp.

– Min förhoppning är att du, efter att ha läst den här boken, ska kunna lyckas med att uppleva mindre stress i ditt liv. Jag hoppas också att den kommer bidra till att du får ett mer balanserat liv med dina närstående och kollegor. Genom att hjälpa varandra kan vi nämligen mota denna dagens folksjukdom i grind, säger Andreas Piirimets.

Sjukskrivningar för utmattningssyndrom ökar lavinartat, men det går att leva ett balanserat liv långt ifrån stress och utbrändhet – vilket den här boken hjälper läsaren att göra. Den visar också hur chefer eller arbetsledare kan hjälpa till där det behövs som mest. Forskning tillsammans med konkreta tips och strategier varvas med författarens egna erfarenheter.

Andreas Piirimets var den hypereffektive entreprenören och IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår till att skriva och tala om hur man kan ta makten över stressen och leva i balans. Med en blandning av allvar och lättsamhet beskriver Andreas vad stress är och hur det känns att bli utbränd – men framför allt delar han med sig av beprövade strategier för att lindra och förebygga stress.

“När jag gick in i väggen våren 2016 hade jag jobbat som en galning i femton år. Nu i efterhand, när jag tittar tillbaka på mitt rasande tempo och de många timmarna i mina tidrapporter, så förstår jag inte hur jag orkade med allting. När jag var mitt inne i karusellen var det svårt att se de signaler och mönster som blinkade rött. Jag var alltid trött. Jag var ofta sjuk. Jag hade ingen lust att göra roliga saker på helgerna. Livet handlade om att hinna ikapp med att göra-listan eller nå mina högt ställda mål. Ingenting annat fick stå i vägen.”

– ur boken

Andreas Piirimets är fortfarande entreprenör, men ägnar sig idag åt att föreläsa och hjälpa människor att förebygga stress och utbrändhet. Han kombinerar aktuell forskning med egna erfarenheter.

 

Boken utkommer den 15 januari 2020. 


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos
Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén