2019-10-01 05:20Pressmeddelande

Ny bok om den positiva påverkan kallbad kan ha på hälsan

Bokomslag: Wild Swimming Bokomslag: Wild Swimming

Känd för sina spänningsromaner och som sömnexpert, djupdyker här psykologen Helena Kubicek Boye i sin egen hobby och passion - kallbad; en trend som snabbt växer och internationellt kallas Wild Swimming. I boken med samma namn får vi veta vad naturen och det fria vattnet betyder för vår fysiska och psykiska hälsa.

— Jag hoppas inspirera fler att börja bada året runt och samtidigt ge den som redan kallbadar mer kunskap och motivation att fortsätta. För det är inte bara skönt och härligt efter det att man kommit upp. Det är snarare helt magiskt vilken livskvalitet baden bidrar till och vilken läkande effekt wild swimming har, det vittnar både likasinnade och forskningsstudier om. Det fina är att wild swimming är gratis och tillgängligt för alla. För att börja bada behöver du egentligen bara en sak. En plats att bada på, säger Helena Kubicek Boye.

Vad är det som gör att man trotsar kyla och bekvämlighet och letar upp de där vindpinade klipporna, små skogssjöarna och stadsnära bryggorna för att få sitt dopp? Kan det vara möjligheten att landa och få en stund att möta sig själv? Att känna sig modig, fri och stark? Att bli nästan rusig av energin och endorfinpåslaget? Den forskning som har bedrivits hittills har bara visat positiva fysiska och psykiska effekter med att kallbada. Närheten till naturen, den mentala självövervinnelsen, den fysiska bedriften – det är många stora saker som händer med oss när vi släpper taget om bryggan. I Wild Swimming - Bada för livet får du verktygen och råden som behövs för att bli en wild swimmer du med.

"Ett djupt andetag. Det kalla vattnet omsluter dig och inget annat existerar i världen just nu. Du har blivit ett med naturen och dragit ur sladden till den rusande vardagen. När du stiger upp ur vattnet har din hjärna producerat hormoner som får dig att må bra och dina simtag har gett samma effekt på din kropp som ett yogapass."  – ur boken

Helena Kubicek Boye är leg. psykolog, KBT-terapeut, mindfulnessinstruktör, sömnexpert och författare till både faktaböcker och spänningsromaner. Helena är sedan tre år tillbaka passionerad wild swimmer och badar utomhus året om.

 

Boken utkommer den 28 oktober 2019. 

 


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos