2021-05-27 06:30Pressmeddelande

Skaparen av populärt intelligenstest släpper bok med mattegåtor

Nathan Haselbauer är grundade av ett av världens mest populära intelligenstest, Test for Exceptional Intelligence. Nu släpps hans första bok på svenska, 190 kluriga mattegåtor, med underhållande tankenötter för hela familjen.

Boken innehåller ett brett urval av tankenötter inom det matematiska fältet. Alla är kort formulerade, så de flesta löser man nog snabbt i huvudet eller med hjälp av penna och papper. Det krävs inga avancerade mattekunskaper för att klara gåtorna. Ibland behöver man räkna men framför allt behöver man tänka logiskt.

190 kluriga mattegåtor är fylld av hjärngympa som sänker stressnivån och skärper vår tankeförmåga. Att använda sin tankeverksamhet på det här sättet förbättrar minnet och håller hjärnan pigg. De varierande utmaningarna kommer garanterat att erbjuda flera timmars underhållning samtidigt som vi tränar hjärnan. Perfekt att göra hemma, på semestern eller i hängmattan. Och ja, alla lösningar återfinns i ett överskådligt facit.

 

Boken släpps den 1 juni. 

 


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett renodlat fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. Våra böcker bjuder alltid på en god läs- eller lyssningsstund, men du kommer också att känna dig smartare efteråt. Roos & Tegnér har hjärtat i Malmö men ett ben i Köpenhamn hos våra ägare JP/Politikens Forlag och ett i Stockholm hos vårt systerförlag Polaris. De utgivningsområden som vi fokuserar är hem & trädgård, hobby, resor, hälsa, personlig utveckling och privatekonomi.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos