2020-09-10 06:05Pressmeddelande

Spara, tjäna och investera grönt, expertens trestegsraket till att bli miljönär

Bokomslag: Bli en miljönär Bokomslag: Bli en miljönär

Många kopplar klimatsmart sparande till endast hållbara fonder, men det kan vara mycket mer än så. Joel Bladh berättar i sin nya bok Bli en miljönär – Bygg en klimatsmart förmögenhet om hur enkla åtgärder i vardagen kan ge en rejäl eko-förbättring, både ekologiskt och ekonomiskt.

— Med den här boken vill jag lägga ansvarsdiskussionen åt sidan, eftersom käbbel om vem som borde göra vad och vem som gjort fel sällan leder till något konstruktivt. Samtidigt tror jag att alla kan göra något och att det är bättre än inget. Tricket är att göra det abstrakta till något konkret och se den personliga vinningen av de förändringar man gör. Och det är just det som den här boken handlar om: Hur kan insatser för en god privatekonomi gå hand i hand med en bättre miljö, säger Joel Bladh.

Bli en miljönär – Bygg en klimatsmart förmögenhet ger läsaren en stor mängd praktiska tips på hur man kan få mer pengar över och på köpet generera tydliga miljövinster. Boken är uppdelad i tre delar: Spara, Tjäna och Investera. I första delen ges klimatsmarta spartips för allt från boende och resande till allmän konsumtion. I andra delen visar Joel Bladh hur man genom bland annat delningsekonomi kan få mer klirr i kassan av det man redan har hemma. I sista delen ges konkreta tips om hur man investerar i en hållbar portfölj - där man lär sig vikten av att lägga sina pengar där grön förändring och utveckling faktiskt blir till verklighet och lönsamhet.

Författaren vill genom boken uppmana till förändringar i tillvaron som leder till ett rikare liv och en grönare planet. Det handlar helt enkelt om att utnyttja våra resurser bättre, leva smartare och satsa mer på det som ger ett långsiktigt värde.

"Ett påtagligt sätt att få både bekräftelse och belöning är att stärka sin ekonomi. Det ger dig makten att välja vad du vill ha och hur du vill ha det. Drivkraften är stark och gör dig förändringsbenägen. Få saker påverkar oss lika mycket i livet som tillgången eller bristen på pengar. För så här är det: det finns inget kraftfullare styrmedel än kapital, förutom ren och skär överlevnadsinstinkt. Trots detta utelämnas ofta människors privatekonomi i diskussionerna kring miljö och hållbarhet. Det är lite märkligt. Jag tror att det är därför som vi har så svårt att faktiskt ändra våra beteenden i en mer hållbar riktning, vi ser helt enkelt inte egennyttan. Det finns ingen direkt belöning för oss själva att få här och nu."

— ur boken

Joel Bladh har med sin blogg, sina föreläsningar och boken Bygg en förmögenhet – Fixa familjens ekonomi inspirerat tusentals människor att preppa ekonomiskt inför framtiden. I den boken myntade Joel uttrycket familjonär, nu är det dags att vi också blir miljönärer.

 

Boken utkommer den 21 september 2020. 

 


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Linnéa M. Katz
Presskontakt
Linnéa M. Katz