2019-12-19 06:25Pressmeddelande

Sparekonomen ger sina allra bästa tips i ny bok om privatekonomi

Bokomslag: Fixa din privatekonomi Bokomslag: Fixa din privatekonomi

Tanken på att ha koll på sin pension, se till att man har en kortsiktig buffert och också ett långsiktigt sparande kan få den tuffaste att bli kallsvettig. Men det är avgörande för att kunna ha en god ekonomi. Sparekonomen Christina Sahlberg är aktuell med boken Fixa din privatekonomi - en komplett guide som hjälper läsaren att få mer pengar över till det roliga i livet.

– När jag för sju år sedan började jobba som sparekonom på Compricer blev jag förvånad över hur mycket kunskap som många av oss saknar när det gäller vår privata ekonomi. Det blev också tydligt för mig hur små ändringar i vårt beteende kan göra underverk såväl för vår ekonomi som för våra liv i stort, säger Christina Sahlberg.

Man vet oftast att man borde ha bättre koll på sina utgifter och se över sitt sparande. Men ofta skjuter man det på framtiden – och förlorar pengar på kuppen. Med den här boken kan man en gång för alla ta kontroll över sin ekonomi och få pengar över till det som verkligen betyder något. Det är inte svårt och små beteendeförändringar kan göra underverk för ens ekonomiska situation.

Går man igenom alla bokens elva steg kommer man att få en betydligt bättre privatekonomi. Man kommer förstå hur hjärnan fungerar, så att man kan göra smartare val i sin vardag. Fixa din privatekonomi ger konkreta tips, som hjälper läsaren att öka sina inkomster, minska sina utgifter och spara mer effektivt – varje månad, livet ut.

"Så, svaret på frågan om det är viktigare att kunna rabbla floder än att klara av att hantera sina pengar är förstås nej. Det är oerhört viktigt att du tar hand om din ekonomi. För pengar betyder frihet. Frihet att leva det liv du önskar. Hur din ekonomi ser ut är avgörande för vilka beslut du kan fatta, vad du kan unna dig, hur du kan bo och vilken livskvalitet du kan få som pensionär. En bra ekonomi innebär också mindre oro. Att du kan känna dig trygg i alla faser av livet. Och du, visste du att en bra ekonomi och god hälsa hänger ihop?"

– ur boken

Christina Sahlberg (fd Söderberg) är sparekonom på Compricer och hjälper människor att få en bättre vardagsekonomi. Christina har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en kandidatexamen i psykologi från Swinburne University (Melbourne, Australien). Hon utsågs 2018 till Årets bankprofil av Privata Affärer.

 

Boken utkommer den 4 januari 2020. 


Om Polaris Fakta

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos