2021-03-22 09:35Pressmeddelande

Utökad nyutgåva av succéboken Skillnadens Trädgård

Nordens främsta trädgårdsprofil Sara Bäckmo bjuder på nytt in till sin köksträdgård. I tio år har Sara dokumenterat sin odling i med- och motgång och framförallt förmedlat den glädje och kunskap som hon fått längs vägen. Tänk att dra upp egna morötter i december, så sallat i snön och blanda blommor med kål under sommaren. För det är alltid något på gång oavsett årstid hos Sara och med de rätta verktygen får även läsaren en längre och mer produktiv odlingssäsong och kan ta sikte på självhushållning.

— Mitt i livet känner jag mig stark, handlingskraftig, vacker och nyfiken. Jag har hittat en ny passion och livet har förändrats och fått en helt ny mening. Allt för att jag började odla mat, för med köksträdgår­den började nya sidor av mig att blomma och växa. Jag har skrivit den här boken för att dela den glädje jag känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Till alla som önskar en stor köksträdgård utanför fönstret vill jag säga att det är möjligt, säger Sara Bäckmo.

Fem år har gått sedan Sara Bäckmos första bok om Skillnadens Trädgård kom ut. Den tog genast trädgårdssverige med storm och fick många tusentals läsare att förverkliga sina egna odlardrömmar. Sjutton år har gått sedan Sara köpte det charmiga huset med den igenvuxna trädgården. Nu bjuder hon oss på en uppdaterad och utökad jubileumsversion av boken, där vi får veta hur det gick med de olika sådderna, planerna, familjelivet och drömmarna. I ett helt nytt kapitel berättar Sara vad som växte bäst och vilka buskar som borde planterats någon annanstans, hur man växlar upp till ännu större skörd och en längre odlingssäsong men också hur mycket trädgården ger tillbaka i form av ökat välmående och ro i själen.

I Skillnadens Trädgård delar Sara Bäckmo med sig av den glädje hon känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Hon ger enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Det handlar mycket om att testa sig fram, att våga experimentera och att leva med köksträdgården, snarare än att ha en grönsaksodling. Boken innehåller dessutom recept, som visar hur man kan förvalta sin skörd till goda rätter.

"När dagarna blir kortare i september och oktober kan flera av grönsakerna som växer sämre i det långa dagsljuset sås igen. Hundratals rädisor tar plats i bäddarna, spenatens blad blir stora och blanka, och sallaten bildar gröna mattor i odlings­lådor med lock. Den gyllengula majsen slukas av barnen, kålen njuter av den svalare luften och lök och vitlök hänger på tork inför vintern."
— ur boken.

Sara Bäckmo är Nordens främsta trädgårdsprofil med många 100 000-tals följare via sin blogg, Youtubekanal och andra sociala medier. Sommaren 2020 var hon en av värdarna i Sommar i P1.


Om Roos & Tegnér

Roos & Tegnér grundades 2006 och är ett ledande fackboksförlag. Vi tror att ord kan göra skillnad. Att vi genom att sprida kunskap, idéer och inspiration kan bidra till att människor utvecklas. När vi beskriver oss själva använder vi ofta ord som personliga, flexibla, utmanade och moderna. Våra författare är spridda över Sverige och våra utgivningsområden är främst trädgård, affärslitteratur, resor, pyskologi, ekonomi, inredning, personlig utveckling, biografier och humor.

Kontaktpersoner

Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos